itulau_fanua

Na fa'afefea e ipu sima na suia ai lo'u poto masani ile 'ai

Ina ua ou faatoa siitia atu i se fale mautotogi fou, sa ou naunau e fausia se avanoa e lagona le tulaga ese. O se tasi o suiga pito sili ona taua na ou faia o le siitia lea o loʻu poto masani ile taumafataga ile meaʻai sima. Ou te le'i manatu o lenei suiga laitiiti e foliga mai o le a i ai se aafiaga tele i lo'u olaga i aso taitasi.

O mea'ai sima na vave ona tosina atu i ai lo'u mafaufau i lona matagofie ma le fegalegaleai. O le mae'a lamolemole, iila ma lanu eseese ma mamanu e faigofie ai ona su'e vaega e fetaui ma a'u lava sitaili. Na ou filifilia se seti e faʻaalia ai leo maaleale, eleelea ma mamanu lavelave e faʻaopoopo ai se paʻi o le faʻapitoa i laʻu laulau.

O le taumafataga muamua na ou ai i luga o se ipu sima fou o se ipu pasta faigofie. A o ou laulauina mea'ai, sa ou matauina le tulaga ese o lanu o mea e faafeagai ma le faalumaina o le sima. Ua fa'aleleia fo'i le fa'aaliga, ua atili ai ona fa'apitoa le taumafataga ma fa'afiafiaina. O lenei fa'aaliga va'aia e fa'amalosia ai a'u e tofo malie i mea'ai ta'itasi, fa'aliliuina se 'aiga o le afiafi i aso uma i se mea e sili atu le mafaufau ma le fiafia.

E le gata i mea fa'alelei, o mea'ai sima e iai fo'i aogā fa'atino. O le umi o meafaitino o lona uiga e le tatau ona ou popole i meataalo poʻo taʻe tusa lava pe faʻaaoga i aso uma. E lē gata i lea, o le malosi e taofi ai le vevela o le sima e fa'a mafanafana ai a'u mea'ai mo se taimi umi, e mafai ai ona ou fiafia i la'u mea'ai i lo'u taimi paganoa nai lo le faanatinati e uma ae le'i malulu mea uma.

O le isi faʻamanuiaga faʻafuaseʻi o le lagona o le fesoʻotaʻiga ma tu ma aga e aumaia e ipu sima i loʻu poto masani 'ai. O le iloaina o sima ua faʻaaogaina i aganuu eseese mo le tele o seneturi ua ou lagona ai e pei o aʻu o se vaega o se tu masani e sili atu ma le tumau. O lenei feso'ota'iga i tala fa'asolopito ma tufuga e fa'aopoopoina ai se vaega o le loloto i a'u mea'ai, ma fa'asili atu ai le anoa o mea'ai ta'itasi.

I le aotelega, o le fesuia'i i mea'ai sima ua matua fa'aleleia atili ai lo'u 'ai. O le tu'ufa'atasiga o foliga vaaia, fa'atinoga ma se lagona o tu ma aga masani e liliu ai taumafataga i aso uma i taimi o le fiafia ma mafaufauga. Afai e te manaʻo e faʻateleina lou poto masani i meaʻai, ou te fautuaina tele le taumafai o meaʻai sima.


2024-9-12


Taimi meli: Iuni-01-2020